Elkészítése
A tököt körülbelül 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát megsózzuk, és egy tálcára helyezve 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezután papírtörlővel felitatjuk a keletkezett nedvességet. A tojásokat egy tálba ütjük, és simára keverjük. Fontos, hogy itt ne adjunk hozzá sót, hiszen a tököt már megsóztuk. Külön tányérokba előkészítjük a zsemlemorzsát és a lisztet.
A tökszeleteket először a tojásba mártjuk, majd a lisztbe forgatjuk, újra a tojásba mártjuk, és végül zsemlemorzsába hempergetjük. Ezt minden szelettel megismételjük.
Forró olajban aranyszínűre sütjük a panírozott tökszeleteket, és forrón tálaljuk snidlinges mártással.
Jó étvágyat kívánunk, reméljük, ízleni fog!
