Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott zeller recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej zeller
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • só
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet
  • 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl olaj

Elkészítése

A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.

Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.

A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró zsiradékban megsütjük.

Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.

A zellert a salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-zeller-fokhagymas-tejfolos-uborka-salataval/