Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kisebb zeller (ha lehet, hosszúkásabb)
- 2 kisebb tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
Mártogatós:
- 1 tömlős sajt (100 g) vagy maci sajt
- 1 kicsi tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A megpucolt zellert megmossuk és vékonyra, kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.
A tojást a sóval felverjük, és a szokásos módon bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.
Jól megsózva tálaljuk.
Mártogatós készítése:
A tömlős sajtot tálba nyomjuk, kevés tejföllel jól kikeverjük egy villa (vagy botmixer) segítségével. Sózzuk, borsozzuk, majd a többi tejföllel is elkeverjük. Behűtve kínáljuk.

