Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott zeller sajtos bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zellert alaposan megmossuk, majd egészben sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A szeleteket befűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel, majd hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek átjárják. A zellerszeleteket először teljes kiőrlésű lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, végül reszelt parmezán sajttal elkevert teljes kiőrlésű zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.03.04.

5 személyre

A panírozáshoz

A sütéshez

A fűszerek

Elkészítése

A zellert alaposan megmossuk, majd egészben sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A szeleteket befűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel, majd hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek átjárják.

A zellerszeleteket először teljes kiőrlésű lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, végül reszelt parmezán sajttal elkevert teljes kiőrlésű zsemlemorzsába panírozzuk.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kész zellerfasírtokat tetszőleges körettel, például rizi-bizivel és mártással, például sajtmártással vagy tartárral tálaljuk. Friss, joghurtos saláta is jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is