Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott zeller sajtos bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

5 személyre

  • 2 db zeller
  • só

A panírozáshoz

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán

A sütéshez

  • étolaj

A fűszerek

  • só
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítése

A zellert alaposan megmossuk, majd egészben sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A szeleteket befűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel, majd hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek átjárják.

A zellerszeleteket először teljes kiőrlésű lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, végül reszelt parmezán sajttal elkevert teljes kiőrlésű zsemlemorzsába panírozzuk.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kész zellerfasírtokat tetszőleges körettel, például rizi-bizivel és mártással, például sajtmártással vagy tartárral tálaljuk. Friss, joghurtos saláta is jól illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-zeller-sajtos-bundaban/