Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott zellerhasábok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 1 liter étolaj

Elkészítése

A zellert meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tálba téve enyhén megsózzuk, letakarjuk és időnként átforgatva legalább 3/4 órát állni hagyjuk.

A sótól keletkezett levétől leszűrjük és hagyományos sorrendben: lisztben, felvert tojásban és panír vagy zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk (a morzsában úgy szoktam, hogy a tenyeremmel kissé óvatosan megsodrom mint a nudlit), majd nagyon bő olajban szép aranybarnára sütjük.

Önmagában mártogatni is kiváló, mi most frissen habart krumplipürével és paradicsomszósszal fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rantott-zellerhasabok/