Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Répás-újhagymás cukkini lepénykék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes zsenge cukkini 3 közepes szál sárgarépa 2 nagyobb szál újhagyma 2 nagyobb tojás 3 jó púpos ek liszt 1+1 csapott kk só 1 púpos tk házi fokhagymakrém 2 nagy csipet őrölt bors kb. 0,5 dl olaj a sütéshez Elkészítése: Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 2 nagyobb szál újhagyma
  • 2 nagyobb tojás
  • 3 jó púpos ek liszt
  • 1+1 csapott kk só
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • kb. 0,5 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.

A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.

Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.

Jól összeforgatjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.

A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.

Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.

[box style=”info”]Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is