Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Risotto alla paesana recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldborsó
  • 40 dkg rizs
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 6 dkg zeller
  • 13 dkg sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • reszelt parmezán
  • só
  • bors
  • 1 liter alaplé ( leveskockából)

Elkészítése

A zöldségeket (zeller, sárgarépa, cukkini és vöröshagyma) apró darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a zöldségeket hozzáadjuk, és közepes lángon megpirítjuk őket. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hogy könnyen lehúzhassuk a héját, majd apróra vágjuk, és a zöldségekhez adjuk utoljára.

Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, hozzáadjuk az arborio rizst, és folyamatos keverés mellett tovább pirítjuk. Ezután fokozatosan, merőkanalanként hozzáadjuk a forró zöldségalaplevet, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot, mielőtt a következőt hozzáadnánk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Amikor a rizs megpuhult, de még kissé harapható (“al dente”), rajtahagyunk egy merőkanálnyi alaplevet, majd hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot és az aprított petrezselymet. Az egészet alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és lefedve 10 percig állni hagyjuk.

Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, és frissen reszelt parmezánnal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/risotto-alla-paesana/