Elkészítése
A tök előkészítése
A főzőtököt meghámozzuk, végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. Karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük a belsejét, hogy töltésre alkalmas legyen.
A töltelék elkészítése
Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a paprikasűrítményt, majd közepes lángon körülbelül 6-7 percig kevergetve pároljuk. A zöldségek puhulása után levesszük a tűzről.
Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, a tejfölt, a főtt rizst, a borsot és a kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.
Töltés és sütés
A tököket megtöltjük a zöldséges-rizses keverékkel, majd a tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre olvad, és a tök megpuhul.
