Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses-cukkinis-gombás tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb főzőtök
  • 1 negyed cukkini
  • 4 fej gomba
  • 1 marék főtt rizs
  • kevés paprikakrém (házi)
  • bors
  • kapor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej vöröshagyma

Elkészítése

A tök előkészítése

A főzőtököt meghámozzuk, végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. Karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük a belsejét, hogy töltésre alkalmas legyen.

A töltelék elkészítése

Egy kisebb serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a paprikasűrítményt, majd közepes lángon körülbelül 6-7 percig kevergetve pároljuk. A zöldségek puhulása után levesszük a tűzről.

Hozzákeverjük a reszelt sajt felét, a tejfölt, a főtt rizst, a borsot és a kaprot. Az egészet alaposan elkeverjük.

Töltés és sütés

A tököket megtöltjük a zöldséges-rizses keverékkel, majd a tetejükre szórjuk a maradék reszelt sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre olvad, és a tök megpuhul.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rizses-cukkinis-gombas-tok/