Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rokfort sajttal töltött gomba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombát alaposan megmossuk, és a szárát eltávolítjuk. A rokfortot vagy a márványsajtot lereszeljük. A vajból, tejből és lisztből besamelmártást készítünk (vajas rántást készítünk, majd tejjel kiforraljuk). A reszelt sajthoz annyi besamelt keverünk, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Fehér borssal és szükség esetén sóval ízesítjük, ügyelve arra, hogy a sajt már önmagában is sós lehet. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.02.16.

Hozzávalók 3 személyre

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A gombát alaposan megmossuk, és a szárát eltávolítjuk. A rokfortot vagy a márványsajtot lereszeljük.

A vajból, tejből és lisztből besamelmártást készítünk (vajas rántást készítünk, majd tejjel kiforraljuk). A reszelt sajthoz annyi besamelt keverünk, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Fehér borssal és szükség esetén sóval ízesítjük, ügyelve arra, hogy a sajt már önmagában is sós lehet.

Két-két gombafejet összeragasztunk a sajtos krémmel, majd duplán bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba, végül újra zsemlemorzsába forgatjuk.

A gombákat bő, forró olajban lassan átsütjük, hogy kívül ropogósak, belül pedig omlósak legyenek. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is