Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rokfort sajttal töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 3 személyre

  • 12 db gomba (közepes )
  • 20 dkg rokfort (vagy márványsajt )
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • só
  • őrölt fehérbors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A gombát alaposan megmossuk, és a szárát eltávolítjuk. A rokfortot vagy a márványsajtot lereszeljük.

A vajból, tejből és lisztből besamelmártást készítünk (vajas rántást készítünk, majd tejjel kiforraljuk). A reszelt sajthoz annyi besamelt keverünk, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Fehér borssal és szükség esetén sóval ízesítjük, ügyelve arra, hogy a sajt már önmagában is sós lehet.

Két-két gombafejet összeragasztunk a sajtos krémmel, majd duplán bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba, végül újra zsemlemorzsába forgatjuk.

A gombákat bő, forró olajban lassan átsütjük, hogy kívül ropogósak, belül pedig omlósak legyenek. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rokfort-sajttal-toltott-gomba/