Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rokforttal töltött gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 3 személyre

  • 12 db gomba
  • 20 dkg rokfort (vagy márványsajt )
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • só
  • őrölt fehérbors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A sajtot lereszeljük. A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen.

Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/husmentes/rokforttal-toltott-gombafejek/