Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a cukkinifasírthoz: 40 dkg cukkini (leve kinyomva) 10 dkg sajt 4-5 ek zsemlemorzsa 2-3 gerezd fokhagyma 1 tojás (nagy) 1 tk só őrölt bors Panírozáshoz: 5 ek liszt 3 db tojás zsemlemorzsa bő olaj a sütéshez Tejszínes paszternák hozzávalói: 50 dkg paszternák 1 db vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt 5 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a cukkinifasírthoz:

  • 40 dkg cukkini (leve kinyomva)
  • 10 dkg sajt
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás (nagy)
  • 1 tk só
  • őrölt bors

Panírozáshoz:

  • 5 ek liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez

Tejszínes paszternák hozzávalói:

  • 50 dkg paszternák
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • őrölt bors


Elkészítése:

A cukkinit reszeljük le, majd a sóval keverjük össze. Hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét. (kinyomkodás után mérjük meg!!!!)

Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a fele mennyiségű zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.

A megformázott pogácsákat ezután óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan helyezzük bele a cukkinipogácsákat. Ezután közepes lángon, süssük mind a két oldalát szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön)

A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután öntsük fel vízzel, és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le.

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és az alaposan lecsepegtetett paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, még elkezd forrni. Ekkor vegyük le, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is