Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos rántott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • só

Panírhoz

  • 8 dkg finomliszt
  • 4 dkg kukoricaliszt
  • 3 tojás

Zsemlemorzsához

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 darab karfiol levél apróra vágva
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dg reszelt füstölt sajt

Sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A karfiolt szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb edényben forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le, majd hűtsük ki.

A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.

A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.

Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/sajtos-rantott-karfiol-3/