Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sonkával-kukoricával töltött hajtovány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 3-3,5 dl tej 1 csapott evőkanál só 1 dl étolaj A töltelékhez: 30 dkg sonka 2 db lila hagyma 2 db kukoricakonzerv 30 dkg reszelt sajt 2 db fokhagymagerezd 1 doboz tejföl bacon kockára vágva A tetejére: 2 evőkanál tejföl 1 db tojás Elkészítése: Az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mesyke
Beküldte: 2014.06.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db kukoricakonzerv
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 doboz tejföl
  • bacon kockára vágva

A tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.

A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is