Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db kukoricakonzerv
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 doboz tejföl
  • bacon kockára vágva

A tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.

A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/sonkaval-kukoricaval-toltott-hajtovany/