Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 3-3,5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 dl étolaj
A töltelékhez:
- 30 dkg sonka
- 2 db lila hagyma
- 2 db kukoricakonzerv
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 db fokhagymagerezd
- 1 doboz tejföl
- bacon kockára vágva
A tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.
A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.
Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.