Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg friss spenót (télen mirelit spenót kiolvasztva, jól lecsöpögtetve) 1 szikkadt zsemle 3 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 csapott mk só csipet bors 1 l csontleves (készülhet leveskockából is) 1- 2 teáskanál zsemlemorzsa Elkészítése: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kulina
Beküldte: 2015.08.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
    (télen mirelit spenót kiolvasztva, jól lecsöpögtetve)
  • 1 szikkadt zsemle
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csapott mk só
  • csipet bors
  • 1 l csontleves (készülhet leveskockából is)
  • 1- 2 teáskanál zsemlemorzsa


Elkészítése:

A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Kinyomkodjuk a zsemlét, jól áttörjük, belekeverjük a tojásba, hozzáadjuk a spenótot, és összegyúrjuk. Ha laza, zsemlemorzsát adjunk hozzá.

A csontlevest felforraljuk, belerakosgatjuk a vizes kézzel megformázott, ping-pong labda méretű gombócokat. Ha mind benne van a lábasban, mérsékeljük a hőmérsékletet annyira, hogy éppen gyöngyözzön a lé. 10 perc főzés után leszűrjük a gombócokat.

[box style=”info”]Köretként tokányhoz, vagy mártásos sültekhez adhatjuk. Önálló fogásként sajtmártással, reszelt sajttal egyszerű, könnyű vacsora.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is