Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
    (télen mirelit spenót kiolvasztva, jól lecsöpögtetve)
  • 1 szikkadt zsemle
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csapott mk só
  • csipet bors
  • 1 l csontleves (készülhet leveskockából is)
  • 1- 2 teáskanál zsemlemorzsa


Elkészítése:

A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Kinyomkodjuk a zsemlét, jól áttörjük, belekeverjük a tojásba, hozzáadjuk a spenótot, és összegyúrjuk. Ha laza, zsemlemorzsát adjunk hozzá.

A csontlevest felforraljuk, belerakosgatjuk a vizes kézzel megformázott, ping-pong labda méretű gombócokat. Ha mind benne van a lábasban, mérsékeljük a hőmérsékletet annyira, hogy éppen gyöngyözzön a lé. 10 perc főzés után leszűrjük a gombócokat.

[box style=”info”]Köretként tokányhoz, vagy mártásos sültekhez adhatjuk. Önálló fogásként sajtmártással, reszelt sajttal egyszerű, könnyű vacsora.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/spenotgomboc/