Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sült tök dióval és mogyoróval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes sült tök dióval és mogyoróval egyszerű, de nagyszerű recept, amely a természetes ízeket emeli ki. A puha tök és a ropogós magvak párosa remek harmóniát alkot, akár desszertként, akár uzsonnára kínáljuk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.

A sütőtököt kívülről áttöröljük, majd félbevágjuk. A magházát egy evőkanállal eltávolítjuk, ezután a tököt tetszőleges darabokra vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, rászórjuk a dióbelet és a pirított, sós földimogyorót, majd mézet csorgatunk rájuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 12-15 percig sütjük, amíg a magvak megpirulnak és a méz enyhén karamellizálódik.

A kész sült tököt melegen vagy kihűlve is tálalhatjuk. A ropogós dió és mogyoró remekül ellensúlyozza a puha, édeskés tök ízét.

Tipp:

A receptet variálhatjuk durvára vágott mandulával vagy napraforgómaggal is. Ha szeretnénk fűszeresebb ízt, egy kevés fahéjat vagy szerecsendiót is szórhatunk a mézre, mielőtt visszatesszük sülni. A sült tök így még illatosabb és karakteresebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is