Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
A sütőtököt kívülről áttöröljük, majd félbevágjuk. A magházát egy evőkanállal eltávolítjuk, ezután a tököt tetszőleges darabokra vágjuk.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, rászórjuk a dióbelet és a pirított, sós földimogyorót, majd mézet csorgatunk rájuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 12-15 percig sütjük, amíg a magvak megpirulnak és a méz enyhén karamellizálódik.
A kész sült tököt melegen vagy kihűlve is tálalhatjuk. A ropogós dió és mogyoró remekül ellensúlyozza a puha, édeskés tök ízét.
Tipp:
A receptet variálhatjuk durvára vágott mandulával vagy napraforgómaggal is. Ha szeretnénk fűszeresebb ízt, egy kevés fahéjat vagy szerecsendiót is szórhatunk a mézre, mielőtt visszatesszük sülni. A sült tök így még illatosabb és karakteresebb lesz.


