Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült tök dióval és mogyoróval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab sütőtök
  • 1 bögre dió
  • 0,5 bögre sós földimogyoró (pirítva)
  • 2 evőkanál méz

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.

A sütőtököt kívülről áttöröljük, majd félbevágjuk. A magházát egy evőkanállal eltávolítjuk, ezután a tököt tetszőleges darabokra vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, rászórjuk a dióbelet és a pirított, sós földimogyorót, majd mézet csorgatunk rájuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 12-15 percig sütjük, amíg a magvak megpirulnak és a méz enyhén karamellizálódik.

A kész sült tököt melegen vagy kihűlve is tálalhatjuk. A ropogós dió és mogyoró remekül ellensúlyozza a puha, édeskés tök ízét.

Tipp:

A receptet variálhatjuk durvára vágott mandulával vagy napraforgómaggal is. Ha szeretnénk fűszeresebb ízt, egy kevés fahéjat vagy szerecsendiót is szórhatunk a mézre, mielőtt visszatesszük sülni. A sült tök így még illatosabb és karakteresebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/sult-tok-dioval-es-mogyoroval/