Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és előkészítünk egy tűzálló edényt. A zöldségeket – céklát, sárgarépát, padlizsánt, zellert, cukkinit, paprikát és hagymát – megtisztítjuk, majd közel azonos méretű kockákra vágjuk. Az edénybe tesszük őket, megsózzuk, megszórjuk citromborssal, és rátépkedjük a zsályaleveleket. Meglocsoljuk olívaolajjal, végül egy kevés balzsamecetet is öntünk rá.
Az edényt lefedjük alufóliával, és kb. 1 órán át sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután levesszük a fóliát, és további pár percig pirítjuk, hogy a tetejük enyhén megkaramellizálódjon.
Tipp
A zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk – például édesburgonyával, karfiollal vagy brokkolival is készíthetjük. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, a sütés vége felé kevés reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére.


