Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Zöldséges ételek

Sütőben sült zöldségek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőben sült zöldségek az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy egészséges és laktató ételt készítsünk. A lassan sült zöldségek megőrzik természetes ízüket, miközben a fűszerek és a balzsamecet különleges aromát adnak nekik. Főételként is megállják a helyüket, de húsok mellé köretként is kiválóak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és előkészítünk egy tűzálló edényt. A zöldségeket – céklát, sárgarépát, padlizsánt, zellert, cukkinit, paprikát és hagymát – megtisztítjuk, majd közel azonos méretű kockákra vágjuk. Az edénybe tesszük őket, megsózzuk, megszórjuk citromborssal, és rátépkedjük a zsályaleveleket. Meglocsoljuk olívaolajjal, végül egy kevés balzsamecetet is öntünk rá.

Az edényt lefedjük alufóliával, és kb. 1 órán át sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután levesszük a fóliát, és további pár percig pirítjuk, hogy a tetejük enyhén megkaramellizálódjon.

Tipp

A zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk – például édesburgonyával, karfiollal vagy brokkolival is készíthetjük. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, a sütés vége felé kevés reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is