Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőben sült zöldségek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • cékla
  • sárgarépa
  • padlizsán
  • zeller
  • cukkini
  • hegyes erős paprika
  • lilahagyma
  • zsálya
  • citrombors
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • só

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és előkészítünk egy tűzálló edényt. A zöldségeket – céklát, sárgarépát, padlizsánt, zellert, cukkinit, paprikát és hagymát – megtisztítjuk, majd közel azonos méretű kockákra vágjuk. Az edénybe tesszük őket, megsózzuk, megszórjuk citromborssal, és rátépkedjük a zsályaleveleket. Meglocsoljuk olívaolajjal, végül egy kevés balzsamecetet is öntünk rá.

Az edényt lefedjük alufóliával, és kb. 1 órán át sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután levesszük a fóliát, és további pár percig pirítjuk, hogy a tetejük enyhén megkaramellizálódjon.

Tipp

A zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk – például édesburgonyával, karfiollal vagy brokkolival is készíthetjük. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, a sütés vége felé kevés reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/sutoben-sult-zoldsegek/