Elkészítése
A sütőtököt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, majd nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk a darabokat.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Kenőecsettel bekenjük a tök darabok felületét.
A tepsit alufóliával lefedjük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük a tököt. Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal, minden alkalommal visszatéve a fóliát, hogy a méz ne égjen meg.
Amikor a sütőtök teljesen megpuhult, ismét átkenjük a mézes páccal, így szép fényes és ízletes lesz.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebb ízt, a páchoz egy csipet őrölt szerecsendiót vagy szegfűszeget is keverhetünk. A sült tök jól illik sült húsok mellé köretként, de magában is nagyszerű őszi desszert.
