Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Karfiolhoz

  • 1 fej karfiol
  • 2 tojás
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 3 dl tej
  • só ízlés szerint
  • 5 dl napraforgó olaj

Mártáshoz

  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.

A tojások fehérjét habbá verjük. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, majd a tejet, a tojások sárgáját hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.

A kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.

A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt és a tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/szezammagos-sult-karfiol-tokmagolajos-martassal/