Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba
- kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- babérlevél
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 közepes paradicsom és paprika
- őrölt piros paprika
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál liszt a habaráshoz
A galuskához:
- 1 tojás
- só
- fél kg liszt
Elkészítése:
Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.
[box style=”info”]Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.[/box]