Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só
  • fehér bors
  • babérlevél
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 közepes paradicsom és paprika
  • őrölt piros paprika
  • 2 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt a habaráshoz

A galuskához:

  • 1 tojás
  • só
  • fél kg liszt


Elkészítése:

Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.

[box style=”info”]Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/tejfolos-gombapaprikas-galuskaval/