Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Tejszínes laskagomba pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg laskagomba 1 tk só 1 tk fűszerpaprika frissen őrölt bors ízlés szerint 1 db vöröshagyma 4 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 2 dl főzőtejszín 1 ek vágott petrezselyemzöld csipet kakukkfű 1 ek ételsűrítő por 40 dkg  trikolor olasz tészta Elkészítése: A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • csipet kakukkfű
  • 1 ek ételsűrítő por
  • 40 dkg  trikolor olasz tészta


Elkészítése:

A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.

Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is