Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Tepsis karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg) 2,5  dl tejföl 1 tojás 1 ek + 1 tk  zsemlemorzsa 1 tömlős krémsajt só bors 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez néhány csepp citromlé 2 ek parmezán Tálaláshoz: paprika petrezselyemzöld metélőhagyma Elkészítése: A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
  • 2,5  dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek + 1 tk  zsemlemorzsa
  • 1 tömlős krémsajt
  • bors
  • 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • 2 ek parmezán

Tálaláshoz:

  • paprika
  • petrezselyemzöld
  • metélőhagyma

Elkészítése:

A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, beletesszük a karfiolt és roppanósra főzzük.

Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojást a tejföllel, a krémsajttal és 1 ek zsemlemorzsával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A roppanósra főtt karfiolt leszűrjük és a tepsibe sorakoztatjuk. Öntsük le a tejfölös öntettel és forró, 180 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 percet süssük.

Ha kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és 1-2 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is