Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab burgonya
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 330 g tejföl
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só
  • olaj

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.

Amíg a burgonya a levét ereszti, addig a apróra vágott vöröshagymát megpároljuk kevés olajon.

Ha a burgonya levet eresztett, akkor kinyomkodjuk.

A petrezselymet apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a reszelt burgonyához a tojással, liszttel, tejföllel, pirospaprikával, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sajttal együtt. A hagymát csak akkor adjuk hozzá, ha kihűlt. Az egészet jól összedolgozzuk és letakarva pár percre hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd kanállal belszaggatjuk a masszát és kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/tocsni-5/