Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tocsogós krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40-50 dkg burgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
Tocsogós krumpli

Elkészítése

A tepsibe kevés olajat öntünk, majd a vékonyra szeletelt krumplit egyenletesen eloszlatjuk benne. A krumplit megszórjuk borssal, majorannával és delikáttal vagy sóval, majd a tepsit lefedjük, és az előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük.

Eközben egy tálban összekeverjük a tejfölt egy apróra vágott közepes fej hagymával. Ízlés szerint adunk hozzá borsot, majorannát és delikátot (vigyázva, hogy ne legyen túl fűszeres, hiszen a krumpli is ízesítve van). Egy egész tojást is hozzáadunk a keverékhez, és alaposan elkeverjük. Végül néhány csepp olajat teszünk a keverékhez, hogy kissé lazítsuk a tejfölt.

Amikor a burgonya megpuhult a tepsiben, levesszük róla a fedőt. Amint a krumpli kezd pirulni, ráöntjük a hagymás-tejfölös keveréket, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tepsit visszatesszük a sütőbe, de csak néhány percre, hogy a tejföl ne száradjon ki teljesen. Az a legjobb, ha a tejföl kissé megmozdul, amikor megrázzuk a tepsit, így a krumpli finoman tocsogós marad.

Ez az étel elkészíthető hagyma nélkül vagy akár újhagymával is.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/tocsogos-krumpli/