Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos karfiol pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • zöldség alaplé
  • 3 db egész tojás (opcionális)

Elkészítése

Hagyományosan pörköltalapot készítünk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd a pörköltalaphoz adjuk. Zöldségalaplével felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük.

Aki szereti a csípőset, chili paprikával is megbolondíthatja. Mi tojásos változatban kedveljük, ezért 4 tojást villával habosra verünk, majd óvatosan a pörkölthöz keverjük.

Petrezselymes párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

A karfiol számomra igazi kedvenc – sütve, főzve, párolva egyaránt. Először az unokahúgomnál kóstoltam így, majd otthon is elkészítettem. Családi kedvenc lett, így gyakran kerül az asztalra. Nem a legszebb étel, de az íze magáért beszél.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/tojasos-karfiol-porkolt/