Egy kis lábasban vizet forralunk és a paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágjuk, majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe tesszük. Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezzük, ezután a héjuk már könnyen eltávolítható.
A paprikát félbevágjuk, majd a csumáját és a magjait eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot kockákra daraboljuk.
Az olajat felmelegítjük és néhány perc alatt megfonnyasztjuk rajta a hagymakarikákat. Rátesszük a paprikát és körülbelül 5 percig pirítjuk, majd ekkor hozzáadjuk a paradicsomot is.
A zöldségekre szórjuk a fűszereket: a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő és a lé nagy része is elpárolog.
Egy villa segítségével felverjük habosra a tojásokat, majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntjük. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverjük, ezután készen is van.
Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.