Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 3,5 dl víz

Elkészítése

Egy kis lábasban vizet forralunk és a paradicsomokat kereszt alakban (épp csak a héj vastagságáig) bevágjuk, majd körülbelül 1 percre a lobogó, forró vízbe tesszük. Onnan kivéve, azonnal jéghideg vízbe helyezzük, ezután a héjuk már könnyen eltávolítható.

A paprikát félbevágjuk, majd a csumáját és a magjait eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot kockákra daraboljuk.

Az olajat felmelegítjük és néhány perc alatt megfonnyasztjuk rajta a hagymakarikákat. Rátesszük a paprikát és körülbelül 5 percig pirítjuk, majd ekkor hozzáadjuk a paradicsomot is.

A zöldségekre szórjuk a fűszereket: a sót, a borsot, végül a fűszerpaprikát. Alaposan átkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Közepes lángon, nagyjából 20 perc alatt a paprika megpuhul, a paradicsom szétfő és a lé nagy része is elpárolog.

Egy villa segítségével felverjük habosra a tojásokat, majd folytonos keverés mellett a lecsóhoz öntjük. Gyors mozdulatokkal, 1-2 percig keverjük, ezután készen is van.

Melegen fogyasztjuk. Aki szeretné, friss, puha kenyérrel is tálalhatja.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/tojasos-lecso-3/