Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 ek. ghí 1/2 tk. római kömény 1/2 tk. fekete mustármag 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted) 4 curry levél (friss vagy szárított) 1 kis chili 1 sütőtök 1/4 tk. só 1/4 tk. kurkuma 1 csésze víz (2,4 dl)   Elkészítése: Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Vitai Kati
Beküldte: 2016.06.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek. ghí
  • 1/2 tk. római kömény
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
  • 4 curry levél (friss vagy szárított)
  • 1 kis chili
  • 1 sütőtök
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 csésze víz (2,4 dl)

 


Elkészítése:

Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.

Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget

Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt – annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni.

Majd tedd takarékra a lángot.

Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).

Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.

[box style=”info”]Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Indiai
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is