Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 nagyobb burgonya
- házi tejföl
- reszelhető enzimes sajt (nem ecetes készítésű kistermelői)
- kakukkfű, oregánó
- olíva olaj
- só
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom kefével és lyukas aljú pároló edényben, forró gőzben , puhára gőzölöm. Végükhöz fél centire levágom, majd kettévágom még melegen, így talpára tudom állítani.
Kiskanállal mélyedést vágok a közepükbe, minél mélyebb, annál jobb!
A kivájt szeleteket és a héjától megpucolt végeket egy nagy salátás tálba gyűjtöm, olíva olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, villával összetöröm és házi tejföllel krémesre keverem.
Ezt töltöm vissza a kivájt burgonyákba, tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal és ráolvasztom forró sütőben.

