Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • házi tejföl
  • reszelhető enzimes sajt (nem ecetes készítésű kistermelői)
  • kakukkfű, oregánó
  • olíva olaj
  • só


Elkészítése:

A burgonyákat megmosom kefével és lyukas aljú pároló edényben, forró gőzben , puhára gőzölöm. Végükhöz fél centire levágom, majd kettévágom még melegen, így talpára tudom állítani.

Kiskanállal mélyedést vágok a közepükbe, minél mélyebb, annál jobb!

A kivájt szeleteket és a héjától megpucolt végeket egy nagy salátás tálba gyűjtöm, olíva olajjal meglocsolom, sózom, nagyon apróra vágott kakukkfűvel, oregánóval megszórom, villával összetöröm és házi tejföllel krémesre keverem.

Ezt töltöm vissza a kivájt burgonyákba, tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal és ráolvasztom forró sütőben.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-burgonya-5/