Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya és gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g túró
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • só
  • fehérbors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vöröshagyma
  • kb 5 szem burgonya
  • 4 fej gomba
  • őrölt színes bors
  • szárított chili

Elkészítése

A töltelékhez összekeverjük a túrót, a mustárt, a majonézt, a tejfölt, valamint ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a gomba szárát és a kikapart belsejét.

A gombákat alaposan megmossuk és óvatosan kikaparjuk a belsejüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek. A gombafejeket besózzuk, majd betöltjük a túrós keverékkel. A megtöltött gombákat fóliába tesszük.

A burgonyákat megmossuk, majd hosszában és keresztben bevágjuk. Besózzuk, és fóliából készített csónakokba helyezzük. A bevágásokat kissé szétfeszítjük, vigyázva, hogy ne sérüljön meg a héjuk. A burgonyák belsejét is megtöltjük a túrós keverékkel, majd a tetejére reszelt sajtot, színes borsot és szárított chili paprikát szórunk.

A töltött zöldségeket előmelegített sütőbe tesszük (175 °C). A burgonyákat alufóliával lefedjük, hogy egyenletesen puhuljanak. Sütés közben időnként villával elvezetjük az aljukon összegyűlt folyadékot.

A gombák gyorsabban elkészülnek, ezért azokat hamarabb kivesszük. A burgonyákról a sütés vége előtt levesszük az alufóliát, hogy szépen megpiruljanak. Mielőtt kivennénk a burgonyákat, tejfölt kanalazunk rájuk, és néhány percig még sütjük.

Tálalás előtt ellenőrizzük az ízeket, és ha szükséges, utólag fűszerezzük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-burgonya-es-gomba/