Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött burgonya kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg vörös bab konzerv
  • 2 közepes lilahagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzzük. Amikor megfőtt és kihűlt megpucoljuk.

A megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon és a burgonya közepét kivájjuk.

A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A babkonzervet leszűrjük, leöblítjük és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk és sütjük. Ha kell szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.

A tejszínt kikeverjük a liszttel és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük vele. A kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük és pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-burgonya-kosarkak/