Hozzávalók:
- 1 kg gomba (nálam csiperke, lehetőleg nagyobb fejeket válasszatok)
- 2 nyers tojás
- 3 keményre főtt tojás
- 6 szikkadt zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd a szeletelt gombaszárakat.
A beáztatott zsemléket egy külön edényben szintén megpirítjuk.
A kihűlt alapanyagokat, a kockára vágott főtt tojásokat, a nyers tojásokat, a fűszereket alaposan összekeverjük.
A masszából halmokat teszünk a gombára, 2-2-t összeborítunk, majd így panírozzuk be.
A gombákat a felforrósított olajban aranybarnára sütjük.