Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gombafejek borzas bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 1/2 csomag újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • só
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 szem közepes burgonya
  • só
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • étolaj


Elkészítése:

A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.

A sajtot összedolgozzuk az újhagymával, vajjal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.

A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”. A tojással, reszelt burgonyával, liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.

A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-gombafejek-borzas-bundaban-2/