Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött krokett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 10-15 dkg liszt
  • só

Töltelék ízlés szerint. Nálam most:

  • 250 g gomba
  • mozzarela
  • csemege kukorica


Elkészítése:

A krumplit megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk és feltesszük főni. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.

A gombát kis olajon feltesszük párolni, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és oregánóval fűszerezzük. Felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. Amikor megpuhult a gomba, ráöntjük a kukoricát és összefőzzük.

A mozzarellát kis kockákra vágjuk.

A kihűlt krumplit sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta. Fél cm vastagra nyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe helyezzük a gombás kukoricát és egy kocka mozzarella sajtot. Félbe hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd a tenyerünkbe vége egy picit megütögetjük.

Liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk, majd forró olajban, vagy sütőpapíron kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-krokett/