Elkészítése
Krumpli:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak (kb 40 perc).
Töltelék:
Amíg a krumplik sülnek, a zöldhagymát apróra vágjuk, majd vaj és olaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd kissé visszapirul.
Ekkor megszórjuk aprított petrezselyemmel, kevés liszttel és zabpehellyel, végül felöntjük tejszínnel és néhány perc alatt összeforraljuk (amíg kissé besűrűsödik).
Összeállítás:
A megsült krumplikat félbevágjuk, a belsejüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk és a gombás masszához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd alaposan összekeverjük.
A krumplikat kivajazott tepsibe tesszük, megtöltjük a gombás-sajtos keverékkel, majd a tetejükre rászórjuk a maradék sajtot.
Sütés és tálalás:
A megtöltött krumplikat forró sütőben aranybarnára sütjük. Frissen és melegen tálaljuk.
Tipp:
A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával, baconnel vagy reszelt zöldségekkel. A tetejére reszelhetünk füstölt sajtot vagy parmezánt, így még ízletesebb lesz.

