Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Töltött krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombával, sajttal és tejszínnel töltött burgonya nemcsak mutatós, hanem kiadós is. Kiváló önálló fogásként, de köretként vagy főzelékfeltétként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Krumpli:

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak (kb 40 perc).

Töltelék:

Amíg a krumplik sülnek, a zöldhagymát apróra vágjuk, majd vaj és olaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd kissé visszapirul.

Ekkor megszórjuk aprított petrezselyemmel, kevés liszttel és zabpehellyel, végül felöntjük tejszínnel és néhány perc alatt összeforraljuk (amíg kissé besűrűsödik).

Összeállítás:

A megsült krumplikat félbevágjuk, a belsejüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk és a gombás masszához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd alaposan összekeverjük.

A krumplikat kivajazott tepsibe tesszük, megtöltjük a gombás-sajtos keverékkel, majd a tetejükre rászórjuk a maradék sajtot.

Sütés és tálalás:

A megtöltött krumplikat forró sütőben aranybarnára sütjük. Frissen és melegen tálaljuk.

Tipp:

A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával, baconnel vagy reszelt zöldségekkel. A tetejére reszelhetünk füstölt sajtot vagy parmezánt, így még ízletesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is