Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya
  • 4 darab gomba
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 10 dkg sajt ( fele füstölt-fele trappista)
  • só
  • bors

Elkészítése

Krumpli:

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak (kb 40 perc).

Töltelék:

Amíg a krumplik sülnek, a zöldhagymát apróra vágjuk, majd vaj és olaj keverékén megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd kissé visszapirul.

Ekkor megszórjuk aprított petrezselyemmel, kevés liszttel és zabpehellyel, végül felöntjük tejszínnel és néhány perc alatt összeforraljuk (amíg kissé besűrűsödik).

Összeállítás:

A megsült krumplikat félbevágjuk, a belsejüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk és a gombás masszához keverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd alaposan összekeverjük.

A krumplikat kivajazott tepsibe tesszük, megtöltjük a gombás-sajtos keverékkel, majd a tetejükre rászórjuk a maradék sajtot.

Sütés és tálalás:

A megtöltött krumplikat forró sütőben aranybarnára sütjük. Frissen és melegen tálaljuk.

Tipp:

A tölteléket gazdagíthatjuk egy kevés apróra vágott sonkával, baconnel vagy reszelt zöldségekkel. A tetejére reszelhetünk füstölt sajtot vagy parmezánt, így még ízletesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-krumpli-7/