Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • olaj (olíva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rizs (basmati)
  • negyed cukkini
  • 10 dkg főtt csicseriborsó/vörösbab konzerv (vagy vegyesen mindkettő)
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • növényi alapú feta (nem vegán étrendben lehet sima is)
  • só
  • bors
  • római kömény
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A padlizsánokat megmossuk és félbevágjuk. A húsát késsel bevágjuk, kevés olajjal bekenjük és a vágott felével a tepsire tesszük.

Kb 20 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.

Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani a feldarabolt cukkínivel együtt. Amikor kissé megfonnyadt a hagyma, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsom konzervet is. Beletesszük a rizst és felöntjük kevés vízzel. Amikor a vizet beszívta a rizs, akkor pótoljuk még, amíg meg nem fől teljesen. Közben sózzuk, borsozzuk és római köménnyel ízesítjük és többször-többször átkeverjük.

A padlizsánok húsát kivesszük, felaprítjuk és belekeverjük azt is a raguba a hüvelyesekkel együtt (csicseri és bab vagy amit használunk-én mindkettőt tettem bele). Megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük még és belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

A kész ragut belekanalazzuk a padlizsán héjakba, sajtot szórunk rá és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt összesütjük. Ha maradna ragu, akkor azt pirítóssal fogyasszuk el. 🙂

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-padlizsan-5/