Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paradicsom és padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db kemény húsú paradicsom
  • 2 db kisebb, sült padlizsán
  • 3 dl lecsó (készült hagymából, paprikából, paradicsomból, só, bors, 1 dl főzés nélküli bulgurból)
  • 150 gramm paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg feta
  • 1 tasak mozzarella
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • a tál kikenéséhez olaj

Elkészítése

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és a belsejüket kikaparjuk.

Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt és olívaolajjal meglocsoljuk.

A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy-egy csipet feta sajtot és a tetejére tesszük a mozzarellát.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, beleöntjük a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, egy szál újhagymát, bazsalikomot és erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Most a paradicsomok kalapját is rátettem:-)

200 fokos sütőben kérszre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-paradicsom-es-padlizsan/