Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 50 dkg margarin/vaj
  • 1,5 kg párolt hagyma (vagy párolt káposzta )

Elkészítése

A tésztát meggyúrjuk és kelesztjük. Amíg kel, az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, sóval és borssal ízesítjük, vagy a reszelt káposztát pároljuk, szintén borssal és egy kevés cukorral. Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, a tölteléket rákenjük a felére, majd a másik felét ráhajtjuk.

A tepsi méretére vágjuk, és ott kockára vágva tojással megkenjük. Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 180 fokon aranysárgára sütjük. Nagyon finom, és nem szárad ki, mint a kelt tészták általában. Napokig omlós marad.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-pogacsa/