Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött, rántott gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg champion gomba
  • 2 zsemle
  • 4 db csirkemáj
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • fél dl tej
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj


Elkészítése:

A gomba szárát levágjuk, a külsejéről a héját lehúzzuk, majd megmossuk.

A zsemlét beáztatjuk kevés vízbe, majd kifacsarjuk. A zsemlét a fűszerekkel, májjal, finomra vágott hagymával, tojással kézi botmixszerrel pürésítjük. Ha híg lenne a massza,akkor egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A vágott petrezselymet is hozzákeverjük.

Mindegyik gomba fejbe teszünk a töltelékből, majd kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk: először lisztbe, majd a felvert tojás és tej keverékébe, utána a zsemlemorzsába.

Az étolajat felhevítjük és fedő alattl, lassú tűznél szép pirosra sütjük, időnként megfordítva.

Rizzsel, tartármártással fogyasztottuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-rantott-gomba-2/