Hozzávalók:
- 50 dkg champion gomba
- 2 zsemle
- 4 db csirkemáj
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
A panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- fél dl tej
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A gomba szárát levágjuk, a külsejéről a héját lehúzzuk, majd megmossuk.
A zsemlét beáztatjuk kevés vízbe, majd kifacsarjuk. A zsemlét a fűszerekkel, májjal, finomra vágott hagymával, tojással kézi botmixszerrel pürésítjük. Ha híg lenne a massza,akkor egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A vágott petrezselymet is hozzákeverjük.
Mindegyik gomba fejbe teszünk a töltelékből, majd kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk: először lisztbe, majd a felvert tojás és tej keverékébe, utána a zsemlemorzsába.
Az étolajat felhevítjük és fedő alattl, lassú tűznél szép pirosra sütjük, időnként megfordítva.
Rizzsel, tartármártással fogyasztottuk.