Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött zöldségek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab paprika
  • 6 darab gomba
  • 2 darab burgonya
  • 1 evőkanál zsiradék

Töltelék

  • a gombák tönkje
  • a burgonyák kifaragott belseje
  • 10 cm füstölt kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 üveg gomba
  • bors
  • só

Tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A burgonyákat enyhén sós vízben majdnem készre főzzük, ezután kihűtjük de nem hámozzuk meg. Keresztben kettévágjuk és a belsejüket kivájjuk.

A gombafejeket lehéjazzuk, kitörjük a tönköket, amiket apró kockákra vágunk.

A kaliforniai paprikákat keresztben kettévágjuk, a csumáját kiszedjük, szárát levágjuk és az így előkészített zöldségeket egy kikent tepsire sorakoztatjuk.

A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, hozzáadjuk a burgonya belsejét és a gomba tönkjeit, sózzuk, borsozzuk és belekanalazzuk a zöldségekbe.

190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és visszatesszük még kb 10 percre, hogy a sajt rájuk piruljon.

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/toltott-zoldsegek/