Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas gomba zsemlegombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • liszt
  • cukor
  • 0,5 db citrom leve és reszelt héja
  • só
  • bors
  • babérlevél

Elkészítése

A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.

Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.

A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.

Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.

Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.

Zsemlegombóccal tálalom.

Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/vadas-gomba-zsemlegomboccal/